Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne trgovine VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o.

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Prosimo vas, da splošne pogoje poslovanja pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

S spletno trgovino upravlja VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., Zelena ulica 11, Morje, 2313 Fram, davčna številka SI: 90940024, matična številka: 3550095000 ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. Zaradi različnih tehničnih razlogov poslovanje prek spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema odgovornosti za nedelovanje trgovine zaradi neznanja uporabe, kakršnih koli posledic zlorabe spletne trgovine, nedelovanje storitve zaradi izpada omrežja, izpada električne energije ali drugih tehničnih motenj, ki bi lahko začasno, lahko tudi za daljši čas, motile uporabo.

1. Registracija in postopek nakupa

Registracija uporabnika pri naročilu ni potrebna. Pomeni, da naročilo izvede brez registracije.

Za izvedbo naročila izdelka je obvezen vnos osebnih podatkov (ime, priimek, naslov, elektronski naslov) in izbor dostave. V primeru nakupa pravne osebe je obvezen tudi naziv podjetja in davčna številka podjetja.

Način plačila je plačilo po predračunu ali plačilo po povzetju blaga pri dostavni službi(Pošta Slovenije d.o.o.)

Naročilo:

Naročilo se prične z izbiro izdelka tako, da jih dodate v košarico z gumbom »Dodaj v košarico«. Za nakup zadošča že en izdelek. Po opravljeni izbiri in ob predpostavki, da se strinjate z vsebino košarice, nadaljujete z gumbom “Nadaljuj na blagajno”. Postopek nakupa se nadaljuje z vnosom osebnih podatkov naročnika, izbiro načina plačila, povzetkom naročila, ter strinjanjem s pogoji spletne trgovine. Po tem se z gumbom “Kupite sedaj” potrdite naročilo in Vam po e-pošti pošljemo nadaljnja navodila za izbrani način plačila. Nakup izdelkov lahko prekine do trenutka, ko ste pritisnili “kupite sedaj”, tako da zapustite spletno mesto ali zaprete brskalnik. V primeru, da ste naročilo že oddali in ga bi radi vseeno preklicali nas kontaktirajte na infodanaja@gmail.com.

Po opravljenem naročilu boste po elektronski pošti prejeli obvestilo s predračunom in z napotki za plačilo predračuna.

 

Stroški povezani z uporabo komunikacijskih sredstev, se ne razlikujejo od zahtev  zapisanih v 43b. čl. ZVPot.

Naročila iz tujine obravnavamo posamično in si pridržujemo pravico zavrnitve naročila, brez obrazložitve. Naročila lahko oddate tudi na infodanaja@gmail.com.

 

Naročila iz tujine lahko oddate tudi v angleščini na infodanaj@gmail.com

 

2. Cene

Vse cene so navedene v EUR (evrih) in vključujejo 22 % davek na dodano vrednost (DDV).

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, razen v primeru akcij, ko je veljavnost ponudbe posebej označena.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Po oddaji naročila uporabnik prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto oziroma zavrnjeno.

3. Način plačila, potrditev plačila in račun

Načina plačila naročenega blaga sta plačilo po predračunu ali po povzetju blaga pri dostavni službi. Rok za plačilo po predračunu naročenih izdelkov je 8 dni po prejemu predračuna. 

Originalni račun bo v fizični obliki in priložen pošiljki naročenega blaga.

Na računu so razčlenjeni cena, davek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov za izdajo računa pred oddajo naročila. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah najkasneje v 8 delovnih dneh obvestiti ponudnika. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

4. Dostava in stroški dostave

Dostava izdelkov, naročenih v spletni trgovini,

Naročila, oddana ob delovnikih do 16. ure, oziroma v petek do 14. ure, bodo obdelana in oddana na pošto v roku 48 ur.

 

Opozorilo: Rok dostave naročenih izdelkov začne teči po prejetju plačila.

 

NAČIN DOSTAVE

Pošiljke dostavljata Pošta Slovenije d.o.o. in DPD d.o.o. zato za način dostave veljajo splošni pogoji obeh pogodbenih partnerjev.

Če smatrate, da dostavljalec potrebuje dodatne informacije za izročitev pošiljke, vas prosimo, da izkoristite polje “Opomba” pri podatkih dostave.

 

5. Pravica do odstopa od naročila

ODSTOP OD NAROČILA IZDELKA:

Kupec (potrošnik v smislu določil Zakona o varstvu potrošnikov) lahko v 14 dneh po prejemu blaga ponudniku pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, če vsota plačil, ki jih mora uporabnik opraviti na podlagi pogodbe, ne presega 20,00 EUR.

Odstop od naročila kupec pošlje na naslov VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., Zelena ulica 11, 2313 FRAM , s pripisom Spletna prodaja ali po elektronski pošti na naslov infodanaja@gmail.com.

Obrazec lahko pridobite na tej povezavi https://www.danaja.si/obrazec%20OoPog.doc

V primeru odstopa od naročila mora kupec prejeto blago nemudoma ali najkasneje v 14 dneh po prejemu vrniti osebno ali po pošti na zgoraj navedeni naslov prodajalca.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od tedaj, ko bo ponudnik prevzel vrnjeno blago. Prejeto plačilo se kupcu vrne z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil.

6. Reklamacije

Reklamacije bodo upoštevane, v kolikor ponudnik ni spoštoval dogovora pri naročilu (ni dostavil naročenega izdelka ali pa je le tega dostavil poškodovanega). Ponudnik se zavezuje, da bo navedene napake odpravil v najkrajšem možnem času.

VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o. si pridržuje pravico zavrniti reklamacijo v naslednjih primerih:

če ni priloženega računa,

če blago ni bilo vrnjeno v originalni embalaži,

če je uporabnik blago neomejeno uporabljal do odstopa od pogodbe.

7. Varnost

VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o. uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

8. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke uporabnika v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Večino strani v spletni trgovini se lahko obišče, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa se nekatere informacije pridobivajo samodejno z uporabo piškotkov in spletnih signalov (»pixel tags«), standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov omogoča prepoznati posameznem IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga obiskovalec spletne strani uporablja in splošno aktivnost obiskovalca na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih vaših osebnih podatkov. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne posredujemo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

Z nakupom v spletni trgovini izrecno soglašate, da vaše osebne podatke, ki jih posredujete ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila, vaš e-naslov pa lahko uporabljamo za neposredno trženje naših enakih ali podobnih izdelkov ali storitev, kot ste jih kupili v spletni trgovini.

9. Odveza odgovornosti

VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o. ne odgovarja za uporabo spletne trgovine www.danaj.si in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

10. Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., ki spletno trgovino tudi upravlja. Vsebine, objavljene na spletni strani, so last VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o. ter njenih pogodbenih partnerjev in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o.

Včasih se zgodi, da ne moremo zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov. Vsa opozorila bomo sprejeli resno in takoj popravili objavljene informacije.

Ne prevzemamo odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih na tej spletni strani ali začasnega nedelovanja spletne strani in s tem spletne trgovine.

Pridržujemo si pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

11. Pritožbe in spori

Morebitni spori se rešujejo sporazumno. Če do sporazumnega dogovora ne pride, se spori rešujejo na pristojnem sodišču v Mariboru.

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov, obligacijske predpise in druge predpise, ki urejajo ponujanje blaga in storitev preko svetovnega spleta. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožbo je možno oddati preko elektronske pošte infodanaja@gmail.com ali po poštni na naslov VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., Zelena ulica 11, Morje, 2313 FRAM.

Ponudnik bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in uporabniku spletnega mesta sporočil, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Po Zakonu o izvensodnem reševanju potrošniških sporov – ZIsRPS (na 4 strani),  da v slučaju da medsebojnega spora me uspemo rešiti sporazumno, dovoljujemo in priznavamo Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva ulica 6, SI – 1000 Ljubljana ali www.ecdr.si 

Naša temeljna načela-kodeks podjetja izražajo naravnanost našega
podjetja na najpomembnejši element tržnega spleta, zadovoljni potrošnik.

Na ta način vsi skupaj stremimo k skupnemu cilju podjetja – NOCOJ in ZA VSAKO NOČ.

  • Zadovoljstvo kupcev usmerja naše poslovanje.
  • Najboljše razmerje med ceno in vrednostjo.
  • Najkrajša odločitvena pot in enostavni delovni proces zagotavljajo naš uspeh.
  • Dosledno spoštujemo zakonske predpise.
  • Dogovore spoštujemo v ozračju vzajemnega zaupanja.
  • Pri vsakdanjem poslovanju prevzemamo ekonomsko, družbeno in okoljevarstveno odgovornost.
  • Pohvale, priznanja in sposobnost sprejemanja kritike so kodeks vsakodnevnega delovnega procesa.
  • Smo strokovni, vztrajni in zanesljivi.


 

12. Garancijski splošni pogoji

5 letna garancija na vodotesnost spojev vodnih jeder, ki je pogojena z dodajanjem sredstva za vzdrževanje vodnih jeder vsakih 12 mesecev, kar se izkaže z računom za nakup sredstva ali z dogovorjenim 12-mesečnim servisom z naše strani,
2 letna garancija na grelni sistem,
1 letna garancija na ostale sestavne dele.
POMEMBNO: Redno letno dodajanje sredstva za vzdrževanje vodnih jeder zavira rast bakterij v vodi in nastajanje zračnih mehurčkov ter ohranja prožnost vodnega jedra in s tem podaljša življenjsko dobo vodnih jeder in zaščitnih zvarov.
Čiščenje zunanjosti vodnih jeder s čistilom za vinil se priporoča na 2-3 mesece, saj temeljito čiščenje zunanjosti prav tako povečuje elastičnost vinila in zvarov z zunanje strani. Prav tako se očisti tudi zaščitni bazen. Priporočljivo je porabiti vsaj ¼ plastenke za vsako čiščenje.
K učinkoviti zaščiti vodnih jeder pripomore tudi dodatna zaščitna prevleka (možna dobava originalne prevleke proizvajalca), zadostuje navadna platnena rjuha, ki se namesti direktno na vodno jedro, preden se zapre zadrga zunanje bombažne prevleke. Le ta je z zadrgo deljiva po sredini in ji je s tem omogočena velikost, ki ustreza pranju v domačih pralnih strojih do 60 stopinj C. Priporočeno je pranje 2x letno.
Mehanske poškodbe vodnega jedra in drugih sestavnih delov niso predmet garancijskih pogojev.
NASVET: Z odločitvijo za 12-mesečni dogovorjeni servis ste brez skrbi, saj mi poskrbimo, da boste redno dobivali negovalna sredstva na vašo vodno posteljo na dom.

13. Upravljavec spletne trgovine

Upravljavec spletne trgovine VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., strani www.danaja.si je VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o., Zelena ulica 11, Morje, 2313 Fram

 

Podatki o upravljavcu:

Danaja d.o.o., Zelena ulica 11, Morje, 2313 FRAM

Matična številka: 3550095000

Davčna številka: SI 90940024

Telefon:  00386 (0) 64 222 997

E-pošta: infodanaja@gmail.com

 

VODNE POSTELJE DANAJA d.o.o.

Maribor, 1.1.2020

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Za najboljšo uporabniško izkušnjo stran uporablja piškotke. S tem se strinjate v primeru, da kliknete "sprejmi" in kadar imate dovoljene piškotke v brskalniku.

Zapri