Zdravje

Vodne postelje so najboljši do zdaj znani sistem za sprostitev in popolno podporo telesa. So udobne, higienske in trajne. Odkrijte najboljši način spanja, noč za nočjo, leto za letom v vaši spalnici!

Astma in alergije

Vodne postelje ponujajo brezhibno higieno in predstavljajo odlično izbiro za ljudi, ki trpijo zaradi astme, izpuščajev ter alergij. Pršice so večinoma vzrok vsem naštetim težavam. Mučni simptomi alergij so povzročeni z izločki pršic. Zato alergikom priporočajo okolje, v katerem ni pršic ter njihovih izločkov. Največ pršic v stanovanjih najdemo v klasičnih ležiščih. Med spanjem telo izloča vlago ter odmrlo kožo. Ker se le-ta nakopiči v ležišču, v kombinaciji z vlago predstavlja idealno gojišče za razmnoževanje pršic. V vodni postelji se kaj podomnega ne more zgoditi. Prevleka dobrih vodnih postelj se lahko namreč pere na 60 °C, pri tej temperaturi pa pršice ne preživijo. Enostavno odstranljiva prevleka omogoča popolno čiščenje. Samo vodno jedro ni porozno. Zato že brisanje z vlažno krpo odstrani vse nečistoče, vključno s pršicami.

Bolečine v hrbtenici, lumbago

Vodna postelja pomaga bolniku z bolečinami v hrbtenici spati v udobnejši in telesu bolj prilagojeni legi. Edinstvena porazdelitev podpore telesa zagotavlja vsem delom telesa enakomerno podporo. Plavajoči efekt zagotavlja, da hrbtenica ni več pod pritiskom, mišičevje ob hrbtenici pa je sproščeno. Zdravniki so ugotovili, da sproščanju dodatno pomaga tudi toplota vodne postelje, ki pospeši cirkulacijo krvi in ozdravi boleče predele.

Preležanine

Vsaka negibna oseba, ki je priklenjena na posteljo, je sčasoma podvržena preležaninam(discubitis ulcers). Tkivo je stisnjeno med kostmi ter posteljo, ki se na izstopajočih delih ne podaja in tako tvori točkovne obremenitve. Zaradi pritiska pride do slabe prekrvavljenosti. Če so celice dlje časa brez krvi, pride do preležanin. Rešitev torej predstavlja zmanjšanje pritiska na telo. Telo na vodni postelji je idealno enakomerno podprto, zato ne prihaja do neprekrvavljenosti. Toplota dodatno spodbuja cirkulacijo.

Artritis

Vodne postelje so ogrete. Toplota pomaga vašem mišičevju, da se sprosti, obenem pa se poveča pretok krvi, kar olajša sprostitev zatrdelemu mišičevju in sklepom. Prednosti tega uživa vsakdo, ki je prej trpel zaradi artritisa. Boljša prekrvavitev pomeni manj premetavanja in obračanja med spanjem. Spali boste trdneje, vaša podzavest pa se bo sprostila. Enakomerna podpora in nastavljiva temperatura naredijo vodno posteljo za odličen izbor.

Nespečnost

Ta pogost pojav povzročajo stres, neudobje, bolečine, svetloba, hrup itd. Pomeni nezmožnost hitro zaspati zaradi duševnih ali telesnih težav. Torej kako nam pomaga vodna postelja? Kratek odgovor je:- sprostitev. Vodna postelja ni zdravilo, vendar nudi pogoje za ozdravitev in lajšanje težav. Edinstveno se prilega človeškemu telesu, ki samo vsebuje 75% vode. Pesniško rečeno v vodni postelji lebdimo in ne čutimo več teže. Torej se sproščamo! Temperatura vodne postelje je prilagojena temperaturi kože in je telo sploh ne zazna. Vi izberete temperaturo, ki vam ustreza. In se sproščate! Po napornem dnevu potrebujemo udoben, varen prostor. Ko se vodna postelja >ovije< okoli vas, vas razvaja in nudi izreden občutek varnosti, popolnoma se sprostite. V takem idealnem okolju premagate nespečnost veliko lažje in s tem zelo izboljšate kakovost življenja.

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Za najboljšo uporabniško izkušnjo stran uporablja piškotke. S tem se strinjate v primeru, da kliknete "sprejmi" in kadar imate dovoljene piškotke v brskalniku.

Zapri