Nega vodne postelje obsega nekaj enostavnih opravil, ki vaši postelji podaljšajo življensko dobo, vam pa nudijo popolno čistočo in udobje.

Sredstvo za vzdrževanje kvalitet vode

To opravilo je potrebno opraviti vsakih 6 mesecev. Najprej odstranite vrhnjo prevleko. Odvijte pokrovček ventila vode, odstranite čepek in potegnite notranji del ventila navzven. Natočite regenerator za vzdrževanje kvalitete vode, pri tem pa pazite, da v jedro ne spustite zraka. Po potrebi odzračite jedro. S čepkom zaprite odprtino, privijte pokrovček in ventil potisnite v notranjost jedra.

Čiščenje vodnega jedra

Najprej odstranite vrhnjo prevleko. Z vlažno krpo prebrišite vodno jedro, da odstranite delce odmrle kože in soli iz vašega telesa. Sredstvo za čiščenje vodnega jedra pršite po površini vodnih jeder, malo počakajte in nato ostanek čistila pobrišite s suho krpo.

Fino uravnavanje koločine vode

Naši monterji sicer natočijo količino vode glede na vašo telesno težo, vendar si lahko vsak količino vode prilagoditi glede na svoje individualne občutke.

Postopek odtekanja vode

Če po nekaj dneh spanja na vodni postelji začutite, da se vam pod koleni tvori “vodni hrib”, je potrebno zmanjšati količino vode.To storite na naslednji način:

Potrebujete 1.5m vrtne cevi

odvijte ventil ter odstranite čep iz ventila vodnega jedra, izvlecite ventil in cev vtaknite v odprtino,

potisnite cev v celoti v vodno jedro; pazite, da se ne zatakne v dušilce valovanja,

s prstom zaprite odprtino cevi,

cev izvlecite tako, da bo del cevi, ki je v vodnem jedru, potopljen v vodi,

spustite prst nad pripravljenim vedrom in odtočite vodo.Priporočamo vam, da količina odtočene vode ne presega 10 l.

 

Postopek dotakanja vode

Če imate občutek, da ležite v viseči mreži in je telo preveč ukrivljeno, občasno pa z zadnjico dosežete dno postelje, je potrebno vodo dotočiti.Postopek je sledeč:

Dvolitrsko plastenko napolnite z vodo in jo s pomočjo lijaka natočite v jedro.Tudi pri postopku polnjenja naj količina dotočene vode ne presega 10 l.

Po polnjenju ali praznjenju si vzemite kakšen teden, da se telo privadi na novo količino vode.Če boste po tem času še čutili potrebo po spremembi količine vode, postopek ponovite, vendar z manjšo količino vode.

Odzračevanje

Postopek odzračevanja je potrebno opraviti vedno, ko se v jedru nabere količina zraka, ki moti. Po prvem polnjenju se to izvede po enem tednu in nato po enem mesecu. Iz vode se namreč izloči kisik, ki je vezan v vodi. Zelo redko se zgodi, da se plini izločajo v jedru intenzivneje zaradi mineralov v vodi (v Sloveniji do tega pogosteje prihaja na obalno kraškem področju). V takem primeru je potrebno kontaktirati prodajalca, ki vam pošlje poseben dodatek za prekinitev izločanja plinov. Sam postopek odzračevanja poteka tako, da v ventil namestite nastavek za izčrpavanje zraka, le tega privzdignete za cca. 5 cm, nato pa pomočnik z gnetenjem jedra potiska zrak, ki je ujet v jedru, proti ventilu.

Pri uporabi vodne postelje pa lahko pri slabi kakovosti vode ali pomanjkljivem vzdrževanju nastopijo težave, ki pa se jih da odpraviti z naslednjimi sredstvi:

• Optiwet – dodatek za omočenje in sprostitev površinske napetosti vode

Namembnost:

Optiwet se uporablja pri prekomernem izločanju kisika v vodnem jedru v kombinaciji z dodatkom Air-Sorb O 2.
Optiwet je dodatek za omočenje in sprostitev površinske napetosti vode. Sredstvo dobro omoči dušilce ter vodno jedro tako, da se vezan kisik izloči na površino vode. Uporablja se tam, kjer voda ni okužena z mikroorganizmi, ampak je sproščanje plinov pogojeno zaradi kakovosti vode. Na problematičnih področjih priporočamo uporabo sredstva preventivno; ko natočite 100 l vode v jedro, dodajte sredstvo Optivet. S pomočjo tega sredstva občutno zmanjšate plinjenje jeder. Poleg tega Optiwet preprečuje penjenje vode zaradi sredstva za vzdrževanje vodnih jeder.

Način uporabe:

Optiwet 15 ml natočite v vodno jedro do 350 l. Sredstvo dobro razporedite po jedru, počakajte 10 minut in nato jedro odzračite. Za nevtraliziranje nadaljnega izločanja kisika nato dodajte Air-sorb O 2 (80g/350 l).

• Easylife – robčki za vzdrževanje vinila

Način uporabe:

V zavitku se nahaja 24 vlažnih robčkov. Robčki so namočeni v tekočino, ki vinil čisti in neguje. Količina zadostuje za vzdrževanje dvojne vodne postelje v enem letu, če jo čistimo vsake tri mesece. Vrečka je opremljena z zapiralom, ki preprečuje izhlapevanje. Da preprečimo hitro osušitev na toplem jedru priporočamo, da rabljen robček zavijete v novega. Ker je vzdrževanje čistoče vinila neprijetno opravilo (ki se ga lahko rešite s prevleko za blokado nečistoč), pomenijo čistilni robčki dober pripomoček za lajšanje tega dela.
Dodatna prednost robčkov je, da v vmesni prostor ne vnesete preveč tekočine, kar se s klasičnim čistilom lahko zgodi.

• Stockex -sredstvo za odstranjevanje madežev od plesni

Namembnost:

Odstranjevanje plesnivih madežev s tekstila
Način uporabe:

Prepojite madeže s sredstvom Stockex in po 10 minutah operite na najvišji temperaturi.
Ne uporabljajte na materialih, občutljivih na kislino ter nerjavečemu jeklu.
Na občutljivih tkaninah sredstvo preizkusite na skritih delih.

• Ados – specialno sredstvo proti trdovratnim ostankom nečistoč med jedri

Zmehča in odstrani trdovratne obloge na vodnih jedrih
Način uporabe :

Bogato popršite obloge iz prahu, potu in delcev kože, pustite nekaj časa delovati, nato pa obloge obrišite, nazadnje še osušite s suho krpo.

• Smellosan – nevtralizator neprijetnih vonjev

Namembnost:

Smellosan skrbi za prijeten vonj zunanjosti vinila in tekstilne prevleke. Vsebuje naravna olja in rastlinske esence, poleg tega pa izbrane mikroorganizme. Prvi dve komponenti preprečujeta neprijeten vonj, bakterije pa biološko razgradijo snovi, ki ga povzročajo. S tem dosežemo takojšnjo in trajno odpravo neprijetnih vonjav.

Lastnosti:

• učinkovita formula za preprečevanje neprijetnih vonjev

• biološka razgradnja vseh učinkovin

• razgradnja vseh oljnih in organskih ostankov

• vsebuje naravna olja in rastlinske esence

• ne vsebuje poznanih alergenov

• zdravstveno neoporečen

• ne vsebuje fosfatov ali nitratov

• ne vsebuje formalina ali fenolov

Način uporabe:

Pršilko (15ml) napolnite z vodo (s tem istočasno aktivirate mikroorganizme). Takoj nato poškropite vinil oziroma tekstilno prevleko. Ko Smellosan aktivitate, je uporaben okoli en teden. Po tem času se zaradi pomanjkanja hraniv za bakterije učinek sredstva namreč zmanjša.

• Dip Slides Combi -tester za ugotavljanje prisotnosti mikroorganizmov

Je dvostranski merilni trak- tester v plastenki za ugotavljanje prisotnosti aerobnih bakterij, plesni in kvasovk.

Sestava:

Dip Slides Combi je sestavljen iz plastičnega nosilca, na katerega je na eni strani nanešeno hranilo iz svetlorumenega TTC agarja (hranilo za aerobne bakterije), na drugi pa roza bengal agar (hranivo za plesni in kvasovke), kar skupaj predstavlja merilni trak.

Uporabnost:

Za določanje prisotnosti aerobnih bakterij, plesni in kvasovk se po potopu v vodo vodnih jeder ustvarijo kolonije, ki jih lahko preštejemo. Število (in ne velikost) kolonij na nosilcu je dejansko merilo okužbe in napotek za rešitev težav.

• Air-Sorb O2 – nevtralizator kisika

Air-Sorb O2 nase veže okoli 10 litrov kisika, ki je raztopljen v vodi. Učinkovina natrijev sulfit se spoji s kisikom v natrijev sulfat in tako se prekine izločanje kisika v vodnem jedru. Uporablja se pri prekomernem izločanju kisika, ki ni posledica okužb z bakterijami* ampak zaradi same kemične sestave vode.

* Če ne veste, kaj je vzrok za plinjenje jeder, uporabite tester Dip Slides Combi

• Silence -sredstvo za odpravo neprijetnih zvokov

Uporabnost:

Silence je sredstvo za odpravo škripanja in cviljenja zaradi trenja materialov med seboj. Pojavlja se na kontaktnih točkah med vinili ali pri spoju zadrge z varnostnim bazenom. Izdelan je na osnovi polimerizirane spojine siloxana. Po uporabi na površini nastane izredno gladek polimerni film, odporen na trenje. Z močnim znižanjem trenja tako odpravimo neprijetne zvoke in podaljšamo življensko dobo postelje.

Način uporabe:

S priloženo pršilko enakomerno poškropimo vrhnjo površino vinila.

Če imate težavo, za katero niste našli odgovora, vam svetujemo, da nas pokličete na 041 222 997 in skupaj bomo našli rešitev.