Pred nakupom

Velikost

Ker vam vodna postelja nudi popolnoma drugačno udobje kot navadno ležišče, nekateri na njej tudi spremenijo način ležanja. Telo se sprosti in masikdo začne ležati z iztegnjenimi rokami. Vedeti je potrebno tudi, da penaste obrobe vodne postelje merijo 7 cm, ta rob pa ni namenjen ležanju. Tako je uporabna dolžina in širina vodnega ležišča manjša za 14 cm. Zato vam priporočamo nakup vsaj 15 cm večjega ležišča, kot ste ga imeli do sedaj. Pravzaprav vsaki stranki rečemo, naj si kupi največjo možno dimenzijo, ki jo še lahko spravi v svojo spalnico. Ker se marsikomu v postelji po nakupu pridružijo tudi otroci, za takšno odločitev še nikoli ni bilo nikomur žal. Cena za vse velikosti je pri nas enaka. Torej; pripeljemo vam posteljo dimenzije 200×220 cm, ne?

Podstavek

Podstavek vodne postelje določa višino ležišča. Idealna višina ležišča je 2 cm višje, kot znaša višina vašega kolena. Druga stvar je izbira tipa podstavka. Če imate potrebo po prostoru, razmislite o podstavku s predali. Smer odpiranja predalov si lahko izberete po vaših željah in potrebah. Če imate radi klasičen izgled, si omislite kovinski podstavek, kjer je prostor pod posteljo dostopen. Ker so kovinski podstavki plastificirani, so trajni in odporni na udarce. Mogoče v otroški sobi primanjkuje prostora; kovinski podstavek za vodno posteljo se lahko izvede tudi kot pograd. Vgradenj v obstoječe okvirje postelj načeloma ne priporočamo, ker s tem izgubimo kar nekaj prednosti vodne postelje. Postelja nima več mehkih robov, namestitev rjuhe in zapiranje zadrg se oteži, nog ne morete več stegniti preko spodnjega roba… Glede na dolgo življensko dobo priporočamo izvedbo z ABS obrobami, takoimenovano hotelsko izvedbo, ki so posebno odporne ne udarce. Z doplačilom si lahko izberete podstavek v poljubni barvi.

Vgradnja v obstoječ okvir

Vodno posteljo je mogoče vgraditi v vsak klasičen okvir (podstavek). Izvesti je seveda potrebno popolnoma samostojen podstavek in zato vgradnja vodne postelje v vaš okvir cene ne spremeni. Vendar vgradenj kljub boljši estetiki ne priporočamo; ima namreč kar nekaj slabih lastnosti. Najprej se zmanjša prijaznost do uporabnika; klasični okvirji imajo trde robove, ki vas lahko poškodujejo. Naslednjo težavo predstavlja postiljanje, medtem, ki pri podstavku za vodno posteljo rjuho le potegnete čez rob, jo je potrebno pri vgradni tlačiti v ozko odprtino med okvirjem in penastimi stranicami vodne postelje. Klasične vzmetnice namreč lahko dvignete, penaste stranice vodne postelje pa ne. Enako je pri vzdrževanju. Sami se morate odločiti, ali vam več pomeni estetika ali udobje in lažje vzdrževanje.

Priporočeni dodatki

Od vseh dodatkov vsakemu kupcu najbolj priporočamo prevleko za blokado nečistoč:

Zaščitna prevleka se namesti preko celotne površina postelje

Pri spanju telo izloča soli, delce kože, iz okolice pa prihaja prah. Vse te nečistoče prodirajo skozi prevleko in se odlagajo na površino vodnih jeder. Prodirajo tudi med jedri v vmesni prostor. Pri čiščenju, ki naj bi ga opravili vsake tri mesece, je potrebno te nečistoče odstraniti. S to prevleko ste rešeni tega opravila. Delci nečistoč ostanejo na vinilni prevleki. Pri vsakem čiščenju tako prihranite vsaj 20 minut. Namesti se neposredno na vodna jedra in s tem prepreči dostop nečistoč in soli do jeder. Tako tudi podaljšamo življensko dobo vodnih jeder, kajti soli so agresivne. Lahko se uporabi tudi kot vrhnja prevleka v wellness centrih ali salonih za sprostitev. Obstaja tudi tekstilna zaščitna prevleke z membrano, ki ima enako funkcijo, je pa pralna pri 60° C.

Ob montaži

Pri montaži je potrebno pripraviti dve vtičnici za priklop grelcev. Lahko pa se uporabi tudi razdelilec s kablom, ki se ga nato namesti za posteljo. Postelja se polni s toplo vodo iz vodovoda s temperaturo 26 ° C, da se izognemo kondenzu, postelja pa je takoj po montaži pripravljena na montažo. Naši monterji imajo s seboj vse potrebne priključke in 20 metrov cevi. Priklop se običajno izvrši tako, da se namesto perlatorja na kopalniško ali kuhinjsko armaturo (pipo) privije naš priključek.

Če je razdalja do vodnega priklučka večja, nas pred montažo o tem prosim obvestite. Temperaturo bojlerja nastavite na najvišjo vrednost. Tla, na katera se montira vodna postelja, morajo biti vodoravna. Nosilnost podlage je potrebno preveriti le v primeru montažnih vikendov, vse normalne stanovanjske podlage (tudi z lesenimi tramovi), ki so bile izdelane v skladu s predpisi, so dovolj nosilne za vodno posteljo.
Med montažo vas naučimo ravnanja z vodno posteljo, naučite se izčrpati zrak in nastaviti posteljo na vašo težo. Tako pri poznejšem vzdrževanju nimate težav.

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Za najboljšo uporabniško izkušnjo stran uporablja piškotke. S tem se strinjate v primeru, da kliknete "sprejmi" in kadar imate dovoljene piškotke v brskalniku.

Zapri