Ponudba

Standardna ponudba vsebuje

• ponujamo kakovostne vodne postelje registrirane slovenske blagovne znamke DanAja, ki so bile že leta 2005 testirane s strani TÜV na kakovost in vsebnost nestrupenih komponent
• ponudba vodnih postelj za odrasle obsega modele Prima (debelina prevleke 600 g/m²), Comfort (debelina prevleke 900 g/m², dvoplastne stranice) in prestižen model Rania (debelina prevleke s srebrnimi vlakni 1280 g/m² , jedra z vgrajeno spominsko peno, integrirana zaščita proti nečistočam na zadrgo)
• 1 ali 2 vodni jedri  polne višine 21 cm (UNO ali DUO)
• podstavek višine 25 cm v beli barvi iz 19 mm plošč Kaindl. Z doplačilom Vam tudi izdelamo višji ali nižji podstavek v izbrani barvi.
• varnostni bazen iz enakega materiala kot jedra
• toplotno pregrado pri dual sistemu
• lumbardno podporo, ki težjim osebam podpre ledveni del (z doplačilom nudimo tudi medicinska jedra z vgrajeno visco peno)
• posebno elastično antialergijsko bombažno prevleko (pralno pri 60° ), deljivo, da jo lahko perete v domačem pralnem stroju, gostote od 600 g/m² do 1280 g/m²
• tovarniško ojačane stranice iz penaste gume, ki zagotavljajo dolgoletno stabilnost obrob
• 1 ali 2 varčna Carbonska grelca z ločenima analognima termostatoma
• sredstvo za vzdrževanje vodnega jedra za prvo leto rabo postelje
• čistilo vodnega jedra s pršilko
• črpalko za odstranjevanje zračnih mehurčkov

Izbira dimenzije

UNO pomeni enojno jedro, DUO pa dve jedri, dva grelca z ločenima termostatoma in termično pregrado med jedri, ki preprečuje prehajanje toplote iz toplejšega na hladnejše jedro. Višje stopnje dušenja in vse dimenzije dobite pri nas brez doplačila!

Odločite se lahko med naslednjimi dimenzijami (velikost, sistem in stopnja dušenja):

120×200 cm UNO F4
120×200 cm UNO F5
140×200 cm UNO F4
140×200 cm UNO F5
160×200 cm UNO F4
160×200 cm UNO F5
180×200 cm UNO F4
180×200 cm UNO F5
180×220 cm UNO F4
180×220 cm UNO F5
200×200 cm UNO F4
200×200 cm UNO F5
200×220 cm UNO F4
200×220 cm UNO F5

180×200 cm DUAL F4
180×200 cm DUAL F5
180×220 cm DUAL F4
180×220 cm DUAL F5
200×200 cm DUAL F4
200×200 cm DUAL F5
200×220 cm DUAL F4
200×220 cm DUAL F5

Večino DUAL postelj dušenja F5 imamo na zalogi, zato je dobavni rok do 20 dni.

Pri razliki v teži med partnerjema, večji kot 15 kg, se priporoča dual sistem. Težjim osebam priporočamo jedra z visco peno.

Za postelje po naročilu (podstavek druge barve kot bele, drugačna višina podstavka, dodatni elementi itd.) je potrebno plačati aro v višini 400 €, čakalna doba znaša okoli 3 tedne. Če so elementi na zalogi, vam posteljo dobavimo v 10 dneh.

Dušenje

Stopnja dušenja je odvisna od števila plasti tekstilnih kopren v vodnem jedru. Več plasti vsebuje jedro, manjše je valovanje in obratno.

Stopnje dušenja, ki jih lahko naročite:

F4 90% 4 plasti 1 – 3 sekunde valovanja —> pravi občutek vode, pa ne pretirano!

F5 100% 5 plasti do 1 sekunde valovanja —> ustreza večini uporabnikom

Podstavek skrbi za enakomerno porazdelitev teže. V standardni ponudbi je podstavek v beli barvi višine 23 cm, po naročilu z doplačilom pa lahko dobite tudi podstavek v izbrani drugi barvi do višine 37 cm. Priporočamo višine podstavkov okoli 30 cm zaradi lažjega vstajanja. Izvedba notranjih raztežilnikov teže je lahko tudi drugih oblik.

 
Podstavke izdelujemo v Sloveniji iz kvalitetnih 19 mm debelih oplemenitenih plošč podjetja Kaindl, ki jih pri nas prodaja Starman in ne vsebujejo formaldehida. Izdelujejo se v Avstriji. Barvo podstavka si lahko izberete tukaji (stran 13-30) Za hotelske namene je z doplačilom podstavek ter vzglavni del obrobljen z ABS trakovi, ki so še posebno odporni proti poškodbam.
 

Po željah kupcev izdelujemo tudi kovinske podstavke, ki so vroče plastificirani v vseh odtenkih RAL lestvice.

Štiri stranice iz izredno stabilne penaste gume, z vseh strani podpirajo vodno jedro. Zaradi konične izvedbe so veliko stabilnejše od pravokotnih izvedb, poleg tega pa je manjša tudi izguba ležalne površine. Na osnovno ploščo podstavka je okvir privit s 16 vijaki. S tem je omogočena tudi eventualna zamenjava okvirja brez izčrpavanja vode.

 

Carbon grelec

Grelci Carbon so rezultat najnovejših tehnologij na področju električnih grelcev. Omogočajo regulacijo temperature med 25°C in 35°C v korakih po 0,25°C. Veljajo za ene najbolj zanesljivih, varnih in varčnih grelnih teles. Njihova poraba je 20% nižja od najvarčnejših do sedaj znanih grelcev ( 99.9999% dovedene električne energije se spremeni v toploto). So eni redkih, ki so si pridobili certifikate CE, VDE, GS in celo EMV (elektro magnetna skladnost). Magnetno polje Carbon grelcev je 10.000-krat nižje od maksimalno dovoljenega magnetnega polja za osebe s srčnim spodbujevalnikom. Elektronski termostat je izdelan iz SMD elementov, ki so izredno varčni, poleg tega pa so tudi štirikratno predimenzionirani, ob napaki pa se grelec avtomatsko izklopi.

Za varnost je poskrbljeno z naslednjimi ukrepi:
• mrežna 2 A varovalka
• izolacijska odpornost izolacije 8000 V
• mehanska blokada pred nenamenskim prestavljanjem temperature
• zaščita proti vlagi IP67
• grelec je izdelan v skladu z naslednjimi evropskimi normami in standardi:

76/769/EWG (Azo-smernice)
2003/11/EG
2002/95/EG (RoHS)
2002/96/EG (WEEE)
EN 71 Teil 3 (standard materialov brez vsebnosti škodljivih snovi za otroške igrače)
Grelci Carbon imajo 2 leti garancije.

 

Grelec Delta-K

Grelci Delta-K so vrhunski izdelek, ki ima za osnovo keramično tehnologijo gretja. Izdelani so s tehnologijo screen-print na keramični substrat, te “proge”, sestavljene iz polprevodnikov in zlitin plemenitih kovin pa nato zapečejo v pečeh na 850 °C. Debelina prog je okoli 15 mikronov. Njihova prednost je v tem, da ne prihaja do t.i.hotspots; vročih točk, ki niso zaželene zaradi neposrednega kontakta vinila z grelcem. Tudi njihova poraba in število reklamacij je občutno nižja od klasičnih sistemov gretja. Imajo TÜV certifikat in 2 leti garancije. Izdeluje jih nizozemsko podjetje SBI Product BV.

Grelci skrbijo za občutek, da ste vsako noč v toplicah. Vsak grelec je 100% testiran, tako je varnost res popolna. Poleg tega so ločeni od vode z dvema folijama; folijo varnostnega bazena in folijo vodnega jedra. Elektronski termostat lahko nastavite med 24°C do 35°C. Termostatu je dodan element za pritrditev na podstavek. Grelci imajo  dve leti garancije.

Naš varnostni bazen je t.i. outliner. To pomeni, da varnostna folija bazena prekriva tudi zunanjo stran penastih stranic. S tem je dosežena popolna zaščita proti izlivu vode. Izdelana je iz enakega vinila, kot vodno jedro. Tako so preprečene poškodbe, ki se pojavljajo pri stikih različnih umetnih mas.

Je izdelano iz najkakovostnejšega vinila debeline 0,55 mm, ki dosega in presega najstrožje evropske standarde (celo standard EN 71, ki je med drugim predviden za otroške igrače).

Lastnosti naših vodnih jeder:

• imajo dolgo življenjsko dobo,
• prenesejo visoke obremenitve,
• ne vsebujejo težkih kovin,
• opremljena so z lumbardno podporo, ki nudi optimalno podporo telesu v ledvenem delu
• izdelana se izključno iz primarnih surovin,
• dodani mehčalci so enaki kot tisti, ki jih uporablja prehrambena industrija in so v skladu z najstrožjimi standardi EEC, ki veljajo za tovrstne proizvode,
• možno jih je 100% predelovati.

Z dolgoletno prakso je bilo ugotovljeno, da je idealna debelina vinila med 0,5 in 0,6 mm. Debelejši vinil se namreč prej prelomi, tanjši pa bi bil prešibek.
Posebna ojačitev vogalnih spojev preprečuje poškodbe tudi na tem občutljivem delu jedra..

Jedra so visoka 21 cm. Dušenje jedra je doseženo s kakovostnimi sloji kopren. Več plasti, bolj bo postelja mirna in obratno! Zaradi kakovostnih materialov bodo opravljale svoje delo leta in leta.

Vsa naša jedra so standardno opremljena z lumbardno podporo. Ta služi za še boljšo podporo v ledvenem delu telesa. Blagodejno deluje predvsem na osebe s povišano telesno težo.

Nudimo 5 let garancije (z doplačilom je možno podaljšati garancijo na 10 let) na spoje vodnega jedra!

Prevleka iz kvalitetne elastične bombažne strech tkanine je od mere 180×200 cm brez doplačila opremljena s sredinsko zadrgo. Tako lahko prevleko brez težav perete v vsakem domačem pralnem stroju pri 60 ° C in se s tem izognete dodatnim stroškom čiščenja v čistilnici. Zadrga pri ležanju zaradi posebno patentiranega všitja ni moteča. Prevleka je izredno bogato polnjena z votlimi poliestrskimi vlakni, ki skrbijo za odvajanje vlage med spanjem, ne povzročajo pa zdravstvenih težav kot prava volna. Specifična teža prevleke je od 900 g/m2 (da boste dobili občutek za primerjavo; debelina naše standardne prevleke je 2,5 cm) . Z doplačilom je možno dobiti prevleko Medicott Silver, s specifično težo 1280 g/m2, ki predstavlja vrhunsko kvaliteto med prevlekami vodnih postelj. S posebnim postopkom predelave se iz bombaža odstranijo naravne snovi, kot so voski in pektini, kar preprečuje nastanek plesni in s tem alergij. Zato je posebno primerna za alergike in astmatike. Zobje zadrge so standardno enaki, tako da vrhnji del prevleke tudi čez 10 let lahko menjate z drugo.
Naslednja velika prednost obeh prevlek, ki je posebno pomembna za alergike in astmatike, je higiena! Celotno prevleko lahko perete pri 60° C in tako vzdržujete idealno čistočo.

Prevleke so izdelane v Nemčiji skladno s strogim standardom Ökotex 100.
Öko-Tex Standard 100 je mednarodna ekološka oznaka, ki pri certificiranemu tekstilnemu izdelku pogojuje, da mora izpolniti 12 humano-ekoloških meril (med drugim se preverja vsebnost pesticidov, formaldehida, težkih kovin, rakotvornih snovi itd.).

Sredstvo za vzdrževanje kvalitete vode ima več funkcij. Preprečuje nastajanje alg in bakterij v vodnem jedru, preprečuje nastajanje plinov ter ohranja elastičnost vinila, zato vode ni potrebno menjavati. Vsakih 12 mesecev je potrebno le dodajanje novega sredstva in to je vse.

Čistilo Vinylclean, skrbi za nego vodnega jedra in zaščitnega bazena, poleg tega pa tudi dezinficira površino vinila. Plastenka z 250 ml sredstva zadostuje za eno leto. Vsake tri mesece uporabite četrtino sredstva, ki ga popršite po vodnem jedru in zaščitnem bazenu, in vaše jedro vam bo hvaležnost pokazalo s trajnostjo. Sredstvo je odlično tudi za nego drugih vrst plastik, tako lahko sredstvo uporabljate tudi za nego vinilnih oblog v avtomobilu itd.

Dobavo sredstev za vzdrževanje lahko naročijo tudi kupci vodnih postelj drugih znamk. Na vaš naslov boste dobili dve plastenki sredstva za vzdrževanje in sredstvo za čiščenje jedra, kar zadostuje za enoletno vzdrževanje. (Navodila za vzdrževanje)

S pravilnim vzdrževanjem je jedro vedno prožno. Redna uporaba sredstva je predpogoj za uveljavitev pravic iz garancije! 

Set za popravila

Je rešitev pri mehanskih poškodbah jedra. Največkrat pride do prebodenja jeder zaradi “izgubljenih” bucik iz srajc, domače živali praviloma vodnih postelj ne ogrožajo. Popravilo je enostavno; poškodovan del osušite, namažete z lepilom, pritisnete zaplato in že lahko spite.

 

Spletna stran za delovanje uporablja piškotke. Več informacij

Za najboljšo uporabniško izkušnjo stran uporablja piškotke. S tem se strinjate v primeru, da kliknete "sprejmi" in kadar imate dovoljene piškotke v brskalniku.

Zapri